Waarom is voor de naam Belaya Rosa gekozen?

De activiteiten van de stichting vinden plaats in Rusland. Belaya Rosa betekend Witte Roos in het Russisch. De roos is een internationaal symbool van liefde. Het was de lievelingsbloem van de godin Venus. In onze stichting staat de roos symbool voor de liefde voor kansarme kinderen.

Wit wordt in het algemeen gezien als de kleur van reinheid en zuiverheid, maar wit is tevens een mengsel van alle zichtbare kleuren in het kleurenspectrum. Een kind wordt als puur en zuiver geboren, maar bestaat tevens uit alle mogelijke kleuren. Soms is het leven van kinderen te “kleurrijk” en kan door allerlei omstandigheden het leven voor een kind erg zwaar worden. Zo zwaar, dat zo’n kind op straat gaat zwerven, lijmsnuivend, zonder eten. Deze kinderen vervallen standaard in crimineel gedrag en/of prostitutie of ze maken voortijdig een einde aan hun leven.

Wij weten zeker, dat diep in een kind altijd zuiverheid is. We trachten door onze hulp net dat essentiële verschil te maken. We willen deze kinderen doen beseffen dat er hoop en liefde op deze wereld is; een vonkje licht in het donkere bestaan.

 

Waarom is gekozen voor een doel buiten Nederland?

In Nederland worden al diverse doelen door Panasonic gesteund. We sponsoren plaatselijke activiteiten, lokale sportverenigingen en we steunen wetenschappelijke doelen. Uit een discussie over “hulp” ontstond de trits lokaal – nederland -internationaal. Er is gekozen voor een gebied waar de omstandigheden voor kinderen verre van ideaal zijn. Helaas zijn er tal van landen op deze wereld om uit te kiezen. De duizenden hulporganisaties focussen meestal op de “bekende” grote problemen. Belaya Rosa heeft de ambitie niet tot een grote organisatie uit te groeien, die zich focussen op de grote brandhaarden in de wereld. Wij willen lokaal beheersbare hulp bieden, die net het verschil uit kan maken tussen een uitzichtloze situatie en een sprankje hoop en ervaren van geluk. Lokaal in Stavropol (Zuid-Rusland) hebben we de mogelijkheid een kans te bieden aan vele personen. In haar korte bestaan heeft Belaya Rosa al 850 kinderen (t/m 2013) en hun gezinnen verder in het leven geholpen.